dimecres, 30 de setembre del 2009

De quin material estan fetes les gomes d'esborrar que usau a classe?

A veure qui posa la resposta CORRECTA primer, i qui més compementa o corregeix les entrades anteriors

3 comentaris:

  1. He trobat una informació que podria resultar útil:
    - Les gomes d'esborrar tenen una base de cautxú. La seva matèria primera prové d'un arbre de la selva de Brasil anomenat "Seringueira". Algunes contenen materials plàstics com el titinili.

    - Les gomes petites que trobam als llapisos contenen materials com guix o greda, pols de vidre, pigments de color i plastificant o suavitzant, com l'oli de parafina

    ResponElimina
  2. He trobat aixo :

    La goma d'esborrar està feta amb un material plàstic que absorbeix molt bé el carbó. Per això, si freguem la goma per sobre del paper, tot el carbó es quedarà a la goma.
    Una goma no pot eliminar la tinta d'un bolígraf perquè aquesta penetra el paper amb profunditat i no pot ser absorbida per la goma. No obstant, existeixen gomes especials per a esborrar tinta que, entre d'altres coses, contenen sorra. Aquesta sorra serveix per a arrencar una mica de la superfície del paper i eliminar així, el paper amb tinta.

    ResponElimina
  3. El borrador tiene una consistencia parecida a la goma, de ahí su nombre. Algunas contienen materiales plásticos como el titinilio, plástico extraído del tratamiento del titanio y vinilo.
    lo he sacado del wikipedia

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.