dissabte, 12 de desembre del 2009

Propietats dels metalls

PROPIETATS DELS METALLS
Les propietats dels metalls es classifiquen en físiques, mecàniques i tecnològiques.
Les propietats físiques fan referència a poder canviar la forma dels materials, són les que es poden percebre pels sentits. Les més importants són:
-Pes específic
-Calor específic
-Dilatació tèrmica
-Temperatura de fusió i solidificació
-Conductivitat tèrmica i elèctrica
-Resistència a l´ atac químic
PES ESPECÍFIC-La raó entre la massa d´ un volum donat d´ una substància i la massa d´ un volum igual d´ aigua a la temperatura de 4°C.
CALOR ESPECÍFIC-És la quantitat de calor necessària per elevar en 1°C la temperatura de determinada substància.
DILATACIÓ TÈRMICA-És la variació de la longitud, del volum o de la superfície que sofreix un metall quan se li administra certa quantitat de calor.
TEMPERATURA DE FUSIÓ I DE SOLIDIFICACIÓ-La temperatura de fusió és la temperatura en la qual un metall passa de l´ estat sòlid a l´ estat líquid. I la solidificació és la temperatura en la qual un metall passa de l´ estat sòlid a l´ estat líquid.
CONDUCTIVITAT TÈRMICA I ELÈCTRICA-És la capacitat d´ un metall de transportar per les seves fibres calor, fred o electricitat.
RESISTÈNCIA A L´ ATAC QUÍMIC-És la capacitat que té un metall de protegir-se de la corrosió.
Les propietats mecàniques són aquelles que expressen el comportament d´ un cos davant esforços o càrregues que tendeixen a alterar la seva forma.
Les propietats tecnològiques determinen la capacitat d´ un metall a ser conformat en peces o parts útils i aprofitables. Aquestes són:
-Ductilitat:És la capacitat del metall per a deixar-se deformar o treballar en fred.
-Fusibilitat:És la propietat que permet obtenir peces fosses o filtrades.
-Colabilitat:És la capacitat d´ un metall fos per produir peces fosses completes i sense defectes.
-Soldabilitat:És la aptitud d´ un metall per soldar-se amb altre idèntic baix pressió exercida sobre ambdós en calent.
-Enduriment pel temple:És la propietat del metall de sofrir transformacions en la seva estructura cristal·lina com resultat de l´ escalfament i refredament succesiu.
-Facilitat de mecanitzat:És la propietat d´ un metall de deixar-se mecanitzar amb arranc de viruta arrancada d´encenall, mitjançant una eina tallant apropiada.

2 comentaris:

  1. Les propietats físiques no són aquelles que fan referència a canviar la forma dels materials, són les que apreciem a simple vista o percebem pels nostres sentits. La temperatura de solidificació no és aqueella en la qual passa un material d'estar en estat sòlid a estat líquid, sinò a la inversa.


    CORRECCIONS ORTOGRÀFIQUES:
    es- és, frent a- davant, esforssos- esforços, cargues- càrregues, permeteix- permet, de un- d'un, produïr- produir, fosses- foses, sodabilitat- soldabilitat, ambdòs- ambdós, endureixement- enduriment, del calentament- de l'escalfament, arranc de viruta- arrancada d'encenall, eina cortant- eina tallant.

    ResponElimina
  2. https://docs.google.com/leaf?ia=0B3S1YRgfkx-1MTMxODY2OWltNjkzMy00NDJmLTkzN2ltMTdlYTQ2YTFiYzFj&sort=name&layout=list&num=50

    Xisco akesta és la pàgina hon esta guardat el meu traball esperc que ho hagi fet bé

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.